۱۴۰۳-۰۸-۲۵

محصولات غذایی تراریخته / مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، دکتر عبدالعظیم بهفر، در گفت‌وگو با ایفدانا از نظارت مستمر بر محصولات غذایی مشمول تراریختگی خبر داد و بر اهمیت برچسب‌گذاری مناسب این محصولات تأکید کرد.

دکتر بهفر با اشاره به اینکه نظارت بر محصولات غذایی تراریخته در دستور کار این سازمان قرار دارد، بیان کرد: «کلیه دانه‌های روغنی سویا، ذرت، کلزا و پنبه‌دانه از مبادی ورودی توسط کارشناسان معاونت‌های غذا و دارو نمونه‌برداری شده و به آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو ارسال می‌شوند.» وی افزود: در صورت تأیید و راستی‌آزمایی رخدادهای تراریختگی، مجوز ورود این محصولات صادر می‌شود.

وی همچنین از پایش سالانه برچسب محصولات تراریخته در قالب برنامه عملیاتی پایش فراورده‌ها در سطح عرضه (PMS) خبر داد و گفت: این پایش توسط معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور انجام می‌شود. در این روند، محصولات تراریخته فاقد برچسب نمونه‌برداری و به آزمایشگاه‌های معتبر ارسال می‌شوند.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تأکید بر الزامی بودن درج عبارت «تراریخته» بر روی برچسب‌ها، تصریح کرد: در صورت تأیید تراریختگی و عدم درج این عبارت بر روی برچسب، معاونت‌های غذا و داروی ناظر طبق ضوابط و مقررات جاری با متخلفین برخورد خواهند کرد.

دکتر بهفر در ادامه به محدودیت‌های تولید دانه‌های روغنی تراریخته در کشور اشاره کرد و افزود: اگرچه ایران به تولید دانه‌های تراریخته کمتر روی آورده، اما واردات این محصولات به کشور ادامه دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو به طور مستمر بر محصولات غذایی نظارت می‌کند و در صورت مشاهده تخلف در برچسب‌گذاری و عرضه، این موارد به نهادهای قضایی معرفی خواهند شد. این اظهارات نشان‌دهنده عزم جدی سازمان غذا و دارو در راستای افزایش شفافیت و سلامت مصرف محصولات غذایی در کشور است.